FOTO BOVEN: Situatie in 1945, links de panden van HULS aan de Hamburgerstraat en rechts het hotel HULS in de Heezenstraat zijn gespaard gebleven tijdens de hevige bombardementen op Doetinchem. 

Het pand (geel omlijnd) waar vroeger hotel Huls was gevestigd  in de Heezenstaat, werd in de oorlog maar net gespaard tijdens de verwoestingen in maart 1945 in de binnenstad.

Foto boven: zoals het pand anno 2018, (bijna 100 jaar later) er uitziet. In het brede pand, zijn nu winkels gevestigd.

^ HENGELOSCH BOCKBIER!

DE MEEST ACTIEVE EN ONDERNEMENDE HULS WAS JOHANNES HENDRIKUS *1866 (de vader van Tata.) 
Helaas mocht hij maar 58 jaar oud worden.Nadat Johannes Hendrikus *1866 zich in 1920 had terug getrokken uit de modewinkel, had hij aan de Korte Heezestraat A-34 (het latere huisnummer 10) een  groot pand laten bouwen waar hij en zijn vrouw een hotel waren begonnen. J.H. Huls heeft niet lang van zijn nieuwe hotel kunnen genieten, want op 16 februari 1924 is hij op 58 jarige leeftijd overleden. Hij was de meest actieve en ondernemende Huls. 3 dagen later op 19 februari, de dag van zijn begrafenis, waren de 3 vestigingen in Doetinchem de gehele dag gesloten.
 Na het overlijden zette zijn vrouw het hotel voort en was zij hotelhoudster tot 1 juni 1928. Zij verkocht het hotel aan G.H. Medze.

SALLONTENT EN COURUOSSEL
Naast zijn hotel, had de Heer Huls ook als bezitting nog een prachtige Sallontent en een Salon-Caroussel met alle toebehoren en vervoermiddelen. Op 10-08-1923 liet hij
(een half jaar voor zijn overlijden) per advertentie weten dat hij deze z.g. "Reizende voortvaring" ter koop aanbood. (Meer gegevens hierover zie tweede gedeelte op deze pagina.)

 Bijna 5 maanden later overleed hij na een kortstondige ziekte op 58 jarige leeftijd op 16-02-1924. 

Het is heel goed mogelijk dat J.H. Huls de Dans-salon heeft overgenomen van M. Bisschop

NIEUWE WONING. In 1923 laat J.H. Huls aan de Lindenlaan no. 4 een woning bouwen. Op 08-04-1936 verkoopt zijn weduwe de woning. Zie advertentie verder op deze pagina. 

De zeer actieve en ondernemende J.H. Huls overlijd op 58 jarige leeftijd na een kortstondige ziekte.
HIJ HAD NOG ZOVEEL PLANNEN.

Het huis van Wed. J.H. Huls aan de Lindelaan no. 4 te Doetinchem werd publiekelijk verkocht in 1936.

In 1929 werd het hotel van Wed. J.H. Huls overgenomen door G.H. Medze die het hotel voortzette onder de naam Hotel Lunchroom 'CENTRAAL'. 

^ Hotel-lunchroom Huls werd in de advertentie van 13 april 1928 door Wed. Huls ook al Hotel-lunchroom 'CENTRAAL' genoemd!


'DE BEKENDE DANSSALON VAN J.H. HULS'
Naast zijn hotel in de Heezenstraat was J.H. Huls ook nog eigenaar van een fraaie Danssalon van 16 x 20 meter die meestal op het Houtkamp terrein in Doetinchem stond opgesteld. In 1919 werd deze Danssalon voor het eerst vermeld in een advertentie. Ook een prachtige salon-caroussel van maar liefst 11 meter doorsnee met een beroemde 'Wellerhaus' boekorgel behoorde tot zijn bezittingen. Daarbij hoorden ook nog 3 salonwagens van 6 en 7 meter met balkon, een lichtwagen met complete installatie een 3 tons-vrachtauto enz. enz. Dit alles werd op 16 augustus 1923 ter verkoop aangeboden. (Zie advertentie onder rechts)  De 'bekende' danssalon van Huls werd in 1925 onder anderen verhuurd op de feestweek in Laag Keppel.

Op 28-19-1921 werd per deurwaarde in de Danssalon, staande aan de Houtkamp, ter verzoek van de Wel. Ed. Heer J.H. Huls een grote partij goederen aangeboden om verkocht te worden.  (zie advertentie op deze pagina.)  

De DANSSALON werd voor het eerst vermeld in deze advertentie op
29-08-1919

10-08-1923

De DANSSALLON van de heer Huls kon op geen stukken na alle danslustigen verwerken!

^ 'De menschen moeten tegen DANSMUZIEK beschermt worden is de mening van
de heer Weusten.'

^  Ruime gelegenheid tot dansen in de prachtig elektrisch verlichte  Danssalon v/h J.H. Huls, Doetinchem 

"De bekende DANSSALLON van voorheen J.H. Huls uit Doetinchem." 

In 1923 verkoopt J.H. Huls zijn
"GEHEELE REIZENDE VOORTVARING'
(6 maanden voor zijn overlijden.)

Een der zonen van de ondernemende J.H. Huls*1866 was Wilhelmus Johannes Huls. Hij beheerste het slagersvak en nam de Slagerij van de heer D. Palm aan de Nieuweweg in Doetinchem over. (Hij was dus de jongere broer van Tata Huls.)


OP PAGINA 9 <(KLIK) VIND U DE GEGEVENS OVER DE HULS BRETELS-FABRIEK

Maak jouw eigen website met JouwWeb